Tři výhry v pátém kole

Tenisová sezóna družstev je v plném proudu a po 5. ze 7 utkání se závodní týmy klubu Tenis Nová Paka drží stále na předních pozicích tabulek.

Bez prohry je naše ,,A” družstvo dospělých. Jeho cílem pro tento rok je postup do Východočeské divize. Velmi důležitý krok k postupu udělali naši hráči minulý víkend, kdy na domácích kurtech porazili papírově nejsilnějšího soupeře z klubu LTC Nový Bydžov v poměru 6:3. Za Novopačáky bodovali Jiří Bartoš, Lukáš Jebavý, Patrik Matouš, Tereza Janatová a Veronika Buřičová. S nejlepším skóre a s plným počtem bodů náš tým tak stále drží první příčku v soutěži Královéhradecký krajský přebor. Doufejme, že tuto pozici udrží už do konce.

Druhý družstvo dospělých z Nové Paky mělo pro tuto sezónu méně ambiciózní cíle. Nejdůležitější pro ně bylo udržet se v Královéhradecké krajské soutěži 1. třídy. A po polovině zápasů už s jistotou můžeme říci, že se jim to povedlo. Dokonce je pořád šance na postup, protože s jednou prohrou jsou na druhé pozici a o vítězství v soutěži si to za 14 dní rozdají v Turnově s místním týmem. A i kdyby to nevyšlo, tak dosavadní výkony našeho družstva si už sami o sobě zaslouží obdiv. Poslední zápas odehráli na domácím hřišti, kde přivítali družstvo Sparta Úpice. Domácí nezaváhali a po hladkém průběhu zvítězili 7:2. K tomuto úspěchu přispěli Ondřej Janata, Martin Erban, Milan Stránský, Petr Holda, Kristýna Voráčková a Petra Kracíková.

O celkové vítězství v soutěži, které zajišťuje postup na mistrovství České republiky družstev, bojuje náš tým dorostu. Tento rok je tato soutěž velmi vyrovnaná. Triumfu mohou dosáhnout stále ještě 3 týmy z 8 a další 2 čekají na zaváhání soupeřů. O konečném pořadí, tak zřejmě rozhodne až skóre. Naše družstvo patří mezi ty 3 nejlepší, takže teď je jeho hlavním úkolem neprohrát a snažit se získat co nejlepší skóre. V posledním zápase, kdy nastoupili proti týmu z Ústí nad Orlicí, toto splnili a i bez 2 klíčových hráčů zvítězili v poměru 6:3. O tuto výhru se zasloužili Daniel Knoflíček, Patrik Matouš, Gabriela Tilkeridisová a Tereza Janatová.

Naše družstva se naposledy doma představí o víkendu 25. – 26. června 2011 a proto jste na tento den všichni srdečně zváni na tenisové kurty klubu Tenis Nová Paka. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.