Cenné vítězství tenisového dorostu

Tenis Nová Paka – čtvrtým kolem pokračovaly minulý víkend tenisové soutěže smíšených družstev. V sobotu 28. května zajížděly oba celky dospělých na půdu soupeřů. V Královehradeckém krajském přeboru zvítězil první tým v Hradci Králové nad VČE „A“ po výsledku 7-2. Průběh utkání byl mnohem vyrovnanější než napovídá konečný výsledek, neboť, až na dvě výjimky, byly všechny zápasy rozhodnuty ve třetí sadě. Svými body přispěli Jiří Bartoš, Lukáš Jebavý, Tereza Janatová, Aleš Řehák a páry Buřičová – Janatová, Bartoš – Jebavý a Matouš – Řehák.

Záložní tým odjížděl v Královehradecké krajské soutěži I. třídy do Chlumce nad Cidlinou značně oslaben a výsledkem je první prohra v soutěži. O tři body znamenající konečný výsledek 3-6 se zasloužili Jan Šmidrkal, Petra Kracíková a debl Holda – Stuchlík.

Nejdramatičtější průběh utkání a vítězný výsledek 5-4 přinesla neděle, kdy družstvo dorostu zajíždělo v nevyšší soutěži VČ kraje SYNOT TIP TOUR na půdu jednoho z favoritů LTC Pardubice. Body zajistili Daniel Knoflíček, Patrik Matouš, Veronika Buřičová a páry Knoflíček – Matouš a Tilkeridisová – Janatová. Pochvalu za bojovný výkon zaslouží zejména Veronika Buřičová, která nevzdala svůj boj za stavu 0-3 v rozhodující sadě a zápas dotáhla k výhře v dramatickém tie-breaku. Stejný průběh s přesně opačným výsledkem měla dvouhra Terezy Janatové, která naopak ve zkrácené hře utkání ztratila. Na svůj výkon může být hrdý i Honza Šmidrkal, jenž svému soupeři Arménci Nikogosyanovi podlehl až po statečném odporu. Kaňkou na pěkném zápasu je však skutečnost, že vítězný hráč podporovaný domácím publikem zcela zapomněl na zásady fairplay a Honzu nemilosrdně podvedl o míč, který by utkání přivedl do rozhodujícího tie-breaku.

 Družstvo dorostu 2011

Úspěšné družstvo dorostu Tenis Nová Paka – zleva Šmidrkal, Janatová, Knoflíček, Buřičová, Matouš a Tilkeridisová

Příspěvek byl publikován v rubrice Dorost, Družstva a jeho autorem je Jan Blažek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.